Sales Verkooptraining

Sales manager: “Ik zit met een verkoopteam dat te weinig klanten en opdrachten binnenhaalt. Voor de crisis ging het verkopen ‘vanzelf’, maar de markt is veranderd. Er zijn nu andere sales vaardigheden nodig en eigenlijk zijn onze accountmanagers daar nooit of onvoldoende in getraind. Ik ben op zoek naar een maatwerk in-company training die perfect aansluit bij onze dagelijkse praktijk.”

Ontwikkeling sales verkooptraining

Naar aanleiding van deze vraag over een sales verkooptraining heeft Pro Circle de training ‘Mag het ietsje meer zijn!’ ontwikkeld. In een intensieve drie daagse training is in kleine groepen getraind op de volgende onderwerpen:

  • Hoe verkopen wij onszelf en onze organisatie?
  • Leren werken met accountplannen
  • Het leggen van nieuwe contacten en (koude) acquisitie
  • De verschillende fases in een verkoopgesprek
  • Echt contact maken en luisteren naar klanten: een vak apart
  • Het herkennen van en in kunnen spelen op koopsignalen
  • Het leren ombuigen van tegenwerpingen in verkoopargumenten

Tijdens de training is, naast theorie, veel geoefend in rollenspellen met video-analyse. Tussen de drie trainingsdagen hebben de deelnemers ‘huiswerkopdrachten’ meegekregen en is een persoonlijk opleidingsplan gemaakt. In overleg met het management is besloten om een aantal deelnemers verder te ‘coachen on the job’. De trainer is meegegaan met een aantal klantgesprekken en heeft de medewerker verder gecoacht op zijn verbeterpunten.

Evaluatie

Eerlijk is eerlijk, op voorhand waren er best een aantal mensen sceptisch over de training. Zij zagen zichzelf niet als echte “acquisitietijgers” en zagen op tegen de rollenspellen. Onze trainers hebben echter ruime ervaring met verschillende “typen” werknemers en weten de training en de rollenspellen hierop aan te passen. Het is mooi om te zien dat ook de ingetogen deelnemers met subtiele tips en kleine aanpassingen grote stappen hebben gemaakt en veel verkoopgerichter zijn geworden; ieder op zijn eigen tempo en binnen zijn eigen mogelijkheden.

Ook benieuwd naar onze sales verkooptraining? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!